F.A.Q.

Veel gestelde vragen

01. Moet ik goed kunnen koken om de workshop te volgen?

 Nee! Ik heb de workshop zo gemaakt dat iedereen dit gerecht kan maken.

De video is ruim een half uur en je kunt bijna realtime met mij meekoken. Als iets te snel gaat kun je altijd terug kijken, of je kijkt in het meegeleverde werkboek waar alle stappen duidelijk staan beschreven. De ideale gelegenheid om je gasten  versteld te laten staan door jouw kookkunsten. Voor de gevorderde zit er in de workshop genoeg tips en tricks in die je een nog betere kok maken.


02. Moet ik alles zelf doen?

Ja! Het is een kookworkshop, de bedoeling is dat je er wat van opsteekt. Af en toe bereid ik iets voor. Bijvoorbeeld een bouillon of een saus die twee of drie dagen moet trekken. Deze krijg je in een klein weckpotje. In de workshop leer ik je wel hoe je die saus of bouillon zelf kunt maken.

Vis hoef je niet zelf te fileren. In de video doe ik het wel voor zodat je dat een volgende keer zelf zou kunnen proberen. In de foodbox zit een gefileerd stuk vis.


03. Heb ik speciaal keukengerei nodig?

In principe heb je geen speciale keukenspullen nodig. In het werkboek staat precies beschreven wat je nodig hebt om het gerecht klaar te maken. Ik geef je in de workshop alternatieven die je vrijwel zeker in huis hebt als ik een specifiek keukenapparaat of gereedschap gebruik.

Voor de Tarte Tatin zit de bakvorm in de foodbox.


04. Wat leer ik tijdens de workshop?

Tijdens de workshop leer ik je niet alleen het gerecht te maken, maar ik leer je ook verschillende kooktechnieken, tips en tricks die je een betere kok maken en de geschiedenis van het gerecht.


05. Hoe lang duurt de workshop?

Met alle voorbereidingen en het koken zet je in ongeveer anderhalf tot twee uur de maaltijd op tafel.


06. Kan ik het gerecht ook maken voor 6 personen?

Jazeker, neem even contact met ons op als je het gerecht voor meer dan 2 personen wil maken dan maken wij een foodbox op maat voor je.


07. Kan ik de workshop ook met meerdere personen doen? Bijvoorbeeld als bedrijfsuitje?

Jazeker! De workshop is bijzonder geschikt als coronaproof bedrijfsuitje. We bezorgen bij al jouw collega’s thuis de foodbox met ingrediënten. Via Zoom of teams kunnen kun je de video afspelen en zo met al je collega’s tegelijk koken. Voor groepen vanaf 20 personen kunnen de workshop ook live geven zodat er interactie is met chef Janco. 


08. Waar komen de ingrediënten uit de foodbox vandaan?

De ingrediënten in de foodbox zijn zorgvuldig uitgezocht en zijn zo verantwoord mogelijk en allemaal van gastronomisch niveau.


09. Ik wil dit weekend de sterren van de hemel koken, wanneer moet ik de workshop bestellen?


Als je dit weekend wil koken kun je de foodbox met ingrediënten laten bezorgen of afhalen op donderdag, vrijdag of zaterdag.


10. Hoe lang zijn de ingrediënten in de foodbox houdbaar?

Vanaf het moment dat de foodbox bezorgd wordt kun je de ingrediënten ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. Dit is een THT (ten minste houdbaar tot) datum. Gebruik altijd je zintuigen om te kijken of iets nog lekker is


11. Ik wil iemand een workshop cadeau doen? Moet ik de foodbox dat bij de ontvanger laten bezorgen?

Dat kan, alleen vanwege de beperkte houdbaarheid van de ingrediënten en jij misschien niet in de agenda kan kijken van diegene aan wie je de workshop cadeau wil doen is het handiger om een cadeaubon te geven zodat de ontvanger zelf kan kiezen wanneer hij of zij de workshop kan gaan doen.


12. Wat kan ik doen als ik speciale wensen heb voor mijn workshop?

Je kunt ons altijd even bellen of mailen als je bijzondere wensen of nog verdere vragen hebt. Dat kan via het contact formulier op onze website.  Wij proberen altijd een passende oplossing te vinden.


13. Ik heb speciale dieet wensen, kan ik de workshop doen?

Wij kunnen helaas geen rekening houden met alle dieetwensen, wel kunnen we je informeren wat de ingrediënten per gerecht zijn zodat de deelnemers zelf kunnen bepalen of ze het gerecht kunnen eten. 


14. Kan ik ook 1 of 3 persoons foodboxen bestellen?

Dat gaat helaas niet. Onze foodboxen zijn alleen voor een even aantal personen te bestellen.


15. Ik heb met veel succes een workshop gedaan, wat kan ik nu doen?

Allereerst: Laat het ons weten! ook als er dingen onduidelijk waren in de workshop horen wij dat graag, Ten tweede: doe ook één van onze andere workshops. Ten derde: vertel het voort! via social media, aan vrienden of collega’s! Wij zijn je zeer erkentelijk!


16. Moet ik zelf afwassen?

Ja, helaas zul je na afloop zelf de keuken moeten opruimen en de afwas moeten doen.