Dry-aged rode biet met couscous en sherry vinaigrette (vegetarisch) (2 pers)

Video Online kookworkshop inclusief ingrediënten voor 2 personen.

Toen ik voor het eerst hoorde van het bestaan van ‘dry- aged rode biet’ was ik meteen geïnteresseerd. Ik werk al jaren met dry-aged vlees en had er nog nooit over nagedacht dat je dit proces van rijpen ook met een groente zou kunnen doen.

Dry-aged rode biet wordt minimaal 21 dagen gerijpt en droogt hierdoor heel langzaam in. Hoewel er verschillende kooktechnieken bij komen kijken, wordt er enkel zeezout toegevoegd tijdens het pekelen van de biet.

Wat er in die drie weken gebeurd met een ‘simpele’ groente als rode biet, zal je versteld doen staan. De eerste keer dat ik dry-aged biet proefde, was ik echt verrast en verbaasd over de smaak en de structuur. Maar zeker ook over de werkwijze: het is tijdens het koken echt alsof je biefstuk bakt en je merkt zelfs geen verschil als je de dry-aged biet in plakjes snijdt.

We maken de dry-aged rode biet met verschillende structuren van biet, couscous en sherry-vinaigrette.

De workshop kost € 52,50 dat is inclusief gekoelde verzending van de foodbox.

55,00

Voeg toe aan verlanglijstje
Voeg toe aan verlanglijstje

Dit gerecht is vegetarisch. Als je de boter om te glaceren vervangt voor olijfolie dan is het zelfs vegan.

De foodbox bevat de volgende ingrediënten:

Dry-aged rode biet, bosui, parel couscous, bietensap, gekookte biet, chioggiabiet, bundelzwam, boter, sjalot, radijs, verse doperwten (of vervanger buiten het seizoen) agaragar, sherry azijn, olijfolie.

In de foodbox zitten genoeg ingrediënten om het gerecht voor 2 personen te maken.

Heb je speciale wensen? Wil je het gerecht voor meer dan 2 personen maken? Of wil je meerdere workshops tegelijk bestellen? Neem dan contact met ons op, dan informeren wij jou over alle mogelijkheden.

De foodbox kun je vanaf het moment dat hij bezorgd wordt ongeveer 3 dagen gekoeld bewaren. Wil je iemand een workshop cadeau doen? Wij hebben ook cadeaukaarten zodat de ontvanger zelf kan bepalen wanneer hij de ingrediënten wil ontvangen en het gerecht kan gaan maken.